Budinca de mere cu gris

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mere cu gris este preparatul perfect pentru un mic dejun sanatos si energizant.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 175 gr gris
    • 4 linguri de zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 kg mere
    • 100 gr zahar tos
    • 1 litru lapte
    • sare
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

  1. Se curata merele si se taie felii subtiri. Se pune unt intr-o forma termorezistenta, se adauga 4 linguri de zahar si deasupra feliile de mere. Se introduce vasul in cuptorul fierbinte si se lasa sa se topeasca zaharul, sa se inmoaie merele si sa scada apa lasata de acestea.
  2. Intre timp, se fierbe grisul in laptele indulcit, vanilat, si cand este fiert si s-a ingrosat sa ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Cand merele s-au inmuiat si a scazut apa, se scoate forma din cuptor.
  3. Grisul racorit se amesteca cu galbenusurile puse pa rand si cu albusurile batute spuma. se toarna amestecul peste stratul de mere si se introduce la cuptor sa se rumeneasca.
  4. Cand este gata, budinca se lasa 20 de minute sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste.

Recomandari

Aperitive