Budinca de gris

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de gris etse o budinca dulce foarte indragita de copii datorita gustului fin si al aromei inconfundabile.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 150 gr zahar
    • 1/2 baton de vanilie
    • 4 albusuri
    • visine din dulceata

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor.
  2. Se toarna compozitia in forma tapetata, se pune in bain-marie si se lasa la fiert in bain-marie pana se leaga, timp de 20 de minute.
  3. Se lasa budinca la racit, se rastoarna pe farfurie si se garniseste cu visine din dulceata. Se serveste cu orice fel de sos dulce.

Recomandari

Aperitive