Budinca de carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de carne este un aperitiv foarte bun si aromat, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 500 gr de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel
    • 4 oua
    • 300 gr franzela
    • 100 ml ulei
    • 300 ml lapte
    • 1 varf de cutit piper macinat
    • 250 ml smantana
    • pesmet
    • 100 gr ceapa
    • sare
    • 30 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pana cand il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in ulei.
  2. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul sau putin cimbru faramitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si se amesteca bine.
  3. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2,5 litri , bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet.
  4. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.
  5. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu. Se coace circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.

Recomandari

Aperitive