Mamaliguta in paturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliguta in paturi este un preparat foarte gustos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece la micul dejun sau la cina.

Ingrediente

    • 3,5 litri apa
    • 100 gr unt
    • 200 gr cas
    • 200 gr smantana
    • sare
    • 1 kg malai
    • 200 gr branza de burduf
    • 200 gr urda
    • 200 gr cascaval
    • 200 gr branza telemea

Instructiuni de preparare

  1. Cand fierbe apa, se pun sarea si malaiul, ca pentru mamaliga. Se unge o cratita cu unt si se incinge. Dupa ce untul s-a topit, se toarna primul strat de mamaliga, gros de cel mult 2 cm.
  2. Deasupra, se pune un strat de cas si altul, mai subtire, de mamaliga. Se pun apoi straturi -telemea, mamaliga, urda, mamaliga, branza de burduf, mamaliga. Deasupra, se pune cascavalul ras, frecat cu smantana, si se da la cuptor la foc mic.

Recomandari

Aperitive