Alivenci moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Alivencile moldovenesti sunt foarte bune. Servite calde sau reci sunt satioase si gustoase, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 1 l lapte
    • 500 gr branza de vaci
    • 300 gr malai
    • 250 ml smantana
    • 50 gr faina
    • 100 gr unt
    • 5 oua
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase, iar cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
  3. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 minute, apoi se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Recomandari

Aperitive