Baclava

Va oferim o reteta gustoasa de baclava .Baclavaua este o reteta traditionala turceasca de prajitura cu nuca, aromata si imbietoare.Desi pare destul de complicat de prepara usor fiind nevoie doar de rabdare.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Baclavaua este un desert turcesc foarte gustos si aromat. Baclavaua este un desert turcesc foarte gustos si aromat.
  • Desi pare complicat de preparat nu necestita decat atentie. Desi pare complicat de preparat nu necestita decat atentie.
  • O tava cu baclava si ati rezolvat problema desertului. O tava cu baclava si ati rezolvat problema desertului.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250 gr unt
  • 500 gr alune nesarate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 150 gr miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Cum se prepara?

  1. Pentru umplutura se macina sau se zdrobesc  alunele si miezul de nuca, dupa care se amesteca cu scortisoara macinata.
  2. Foile de placina se desfac in 3 parti egale, dupa care se unge fiecare foaie cu unt topi si racit, pe ambele parti. Se impacheteaza in dou foile unse cu unt apoi le asezi intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce ai terminat de uns cu unt si de impaturat prima parte de foi, torni jumatate de umplutura, peste care asezi alternativ rand de foi unse cu unt si cealalta parte de umplutura. Deasupra se pune ultima pasrte de foi unse si ele cu unt.
  3. Dupa ai treminat de asezat in tava baclavaua, o tai bucati, dupa preferinta si introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu timp de 30-40 de minute.
  4. Intre timp, fierbi pe foc mic timp de 15 minute apa , zaharul si zeama de lamaie, pana se obtine un sirop potrivit de gros.
  5. Scoti baclavaua din cuptor, torni siropul pe toata suprafata si o lasa sa se raceasca bine inainte de servire.

Vezi retete similare

Baclava- varianta 5 Baclava- varianta 5
Baclavaua este un preparat turcesc foarte gustos si aromat, al carui gust este si mai intens daca este tinuta la frigider o noapte.
Baclava-varianta 3 Baclava-varianta 3
Baclavalele, desi pare complicat de preparat, se fac foarte usor cu conditia sa aveti miez de nuca din belsug, pentru un gust senzational!
Baclava-varianta 2 Baclava-varianta 2
Baclavaua este un desert turcesc foarte dulce si aromat in acelasi timp.
Baclava- varianta 4 Baclava- varianta 4
Baclavaua este un desert traditional turcesc, dulce si gustos, care se serveste alaturi de un pahar cu apa rece,
Baclava cu fistic Baclava cu fistic
Baclavaua cu fistic trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si foarte gustoasa.
Baclava cu foi de gris Baclava cu foi de gris
Baclavaua cu foi de gris este un desert foarte bun si aromat, ideal pentru mesele in familie alaturi de cei dragi.
Baclava cu nuci Baclava cu nuci
Baclavaua cu nuci poate avea forme diferite dar gustul dulce si aromat ramane acelasi!
Baclava din fidea cu fistic Baclava din fidea cu fistic
Baclavaua din fidea cu fistic este o prajitura rapida, gustoasa si foarte aromata.
Baclava cu fructe uscate Baclava cu fructe uscate
Baclavaua cu fructe uscate trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, aromata si dulce.
Baclava cu mult sirop Baclava cu mult sirop
Baclavalele cu mult sirop trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte dulci si aromate, preferatele copiilor.

Patiserie de azi

Chec Battenberg Chec Battenberg
Checul Battenberg este un desert in forma de tabla de sah cu invelisul subtire, foarte aromat si gustos.
Pateuri cu visine si migdale Pateuri cu visine si migdale
Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.