Saleuri cu verdeata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saleurile cu verdeata sunt delicioase,aromate si foarte usor de preparat, fiind un aperitiv indragit atat de cei mici cat si de cei mari.

Ingrediente

    • 400 gr aluat foitaj
    • 50 gr parmezan
    • patrunjel verde
    • 100 rg unt
    • 2 galbenusuri
    • marar verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
  2. Intre timp, se pune untul la topit, apoi cu ajutorul unei pensule se unge aluatul, acre apoi se taie pe lung , sub forma de  bastonase.
  3. Se bat galbenusurile cu putina sare si se unge cu amestecul obtinut fiecare bastonas, se presara parmezan ras.
  4. Pe o parte din bastonase se pun frunze de patrunjel, iarpe altele marar, si se baga apoi in cuptorul incins, sa se coaca, max 20 de minute.
  5. Saleurile cu verdeata se servesc calde sau reci, ca gustare sau aperitiv.

Recomandari

Patiserie