Gogosi umplute cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile umplute cu gem este un desert aromat si delicios, acre ne aduce aminte cu siguranta de anii copilariei si de gogosile bunicii.

Ingrediente

    • 200 ml lapte batut
    • 1 ou
    • coaja rasa de lamaie
    • gem de capsune
    • 150 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • esenta de vanilie
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron, se amesteca laptele batut cu oul, putina sare si putina esenta de vanilie si coaja rasa de la jumatate de lamaie.
  2. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, la foc potrivit. Se cerne faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de lapte batut cu ou.
  3. Se ia cu o lingura din amestecul obtinut si se pun gramajoare in uleiul incins, una langa alta, lasandu-le sa se prajeasca 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Cand sunt gata se scot pe servete de hartie absorbante si se lasa sa se racoreasca.
  4. Cu o seringa de bucatarie se umplu gogosile cu gemul de capsune, apoi se tavalesc prin zahar pudra, dupa acre se pot servi.

Recomandari

Patiserie