Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazanul sau rata salbatica in vin dulce este un preparat vanatoresc, foarte gustos si aromat, pe care ar trebui sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 fazani sau 2 rate (vanat cu pene)
  • 400 gr slanina afumata
  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri cu unt
  • 500 ml vin alb sau rose dulce
  • 1 lingura cu sare
  • piper boabe

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Vanatul cu pene se tine la rece 4-5 zile. Pasarea se leaga de picioare cu sfoara groasa si se atarna intr-un cui batut in grinda sau se tine intr-un hambar rece. Se curata de pene, se trece prin flacara, se freaca usor cu malai, apoi se sterge cu un prosop inmuiat in tuica. Se goleste si se spala pe dinauntru si se lasa la scurs pe servetele de hartie sau pe prosop curat. Se taie bucati dupa ce s-au inlaturat capul, ghearele, varfurile aripilor.
  2. Pentru mesele festive pastrati pasarile intregi. Rumeniti carnea in unt. Daca pasarea este intreaga, rumeniti mai ales pieptul si spatele.
  3. Curatati ciupercile, inlaturati coditele, spalati cu atentie, umpleti pasarile cu ciuperci intregi pe care le-ati sarat si piperat usor.
  4. Inveliti carnea cu fasii subtiri de slanina atunci cand puneti forma in cuptorul cald. Lasati sa se friga in tava de friptura 1 ora.Adaugati vinul dulceag, lasati la foc moderat inca 1 ora.
  5. Scoateti friptura rumenita pe platou, stropiti cu sos fierbinte, langa umplutura, cu paine de casa si vin alb.

Vezi retete similare

Gasca salbatica la cuptor Gasca salbatica la cuptor
Gasca salbatica la cuptor este o delicatesa culinara cu un gust aromat intens desavarsit.
Fazan cu smantana Fazan cu smantana
Fazanul cu smantana este un preparat care desi pare a fi o delicatesa culinare se prepara orecum usor, merele conferind carnii de fazan o aroma aparte.
Fazan cu ciuperci Fazan cu ciuperci
Fazanul cu ciuperci este o mancare foarte gustoasa si aromata, fiind o delicatesa culinara.
Blancheta de porc cu vinete coapte Blancheta de porc cu vinete coapte
Blancheta de porc cu vinete coapte este un preparat aromat, delicios si foarte usor de preparat, fiind preparatul ideal pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Gaina in sos de vin Gaina in sos de vin
Gaina in sos de vin este o mancare aromata, gustoasa pe care o puteti prepara a mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Mancare cu carne de porc si varza dulce Mancare cu carne de porc si varza dulce
Mancarea cu carne de porc si varza dulce este o mancare traditionala din Banat, foarte gustoasa si satioasa.
Rinichi in vin Rinichi in vin
Rinichii in vin este un preparat care poate nu e chiar pe gustul tuturor, dar totusi merita sa incercati macar o data!
Musaca de vinete-varianta 2 Musaca de vinete-varianta 2
Musacaua de vinete este aromata, delicioasa si foarte usor de preparat. Daca doriti puteti inlocui vinetele cu dovlecei sau cartofi.
Vita in sos de vin cu cardamon Vita in sos de vin cu cardamon
Vita in sos de vin cu cardamom este un preparat delicios, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi de la sfarsit de saptamana.
Cartofi umpluti cu branza dulce Cartofi umpluti cu branza dulce
Calzi sau reci cartofii umpluti cu branza dulce sunt deliciosi si foarte aromati.

Mancaruri de azi

Curcan rumenit cu unt aromatizat Curcan rumenit cu unt aromatizat
Curcanul rumenit cu unt aromatizat trebuie sa il incercati pentru este reteta de succes pentru un pranz copios.
Tochitura moldoveneasca- varianta 2 Tochitura moldoveneasca- varianta 2
Tochitura moldoveneasca este delicioasa si apetisanta, numai buna atunci cand aveti invitati neasteptati.