Fasole cu afumatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea cu afumatura este o reteta traditionala pe care o puteti prepara si fara carne, fiind una din retetele cele mai cunoscute in zilele de post.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe mici
    • 2 cepe rosii
    • 30 ml ulei de floarea-soarelui
    • 500 ml suc de rosii
    • 1 ciolan afumat
    • sare grunjoasa
    • 2 foi de dafin
    • 2 ardei kapia
    • 1 legatura marar verde
    • 1 lingurita boia iute

Instructiuni de preparare

  1. Se alge fasolea si se lasa sa stea in apa cateva ore.
  2. Intre timp, se curata ceapa si ardeii, se taie solzisori si se presara cu sare.
  3. Se scurge fasolea in sita si se pune sa fiarba in apa clocotita cu sare.Se da in cateva clocote si se schimba in alta apa. Se fierbe in 2-3 ape, incat sa se elimine toxinele, si in ultima se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
  4. Dupa ce fiert bine fasolea, se scurge in sita si se lasa sa se racoreasca.
  5. Intre timp, se calesc ardeii si ceapa in putin ulei.Se adauga cubuletele de ciolan afumat si se lasa sa se rumeneasca  putin.
  6. Se adauga boabele de fasole fierte, sucul de rosii, boiaua iute, mararul tocat si folie de dafin, se acopera cu un capac si se baga ala in cuptor pana se fierb si legumele.
  7. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor, se lasa sase raceasca dupa care se serveste cu ceapa rosie frecata cu sare sau o salata de muraturi asortate.

Recomandari

Mancaruri