Ghiveci moldovenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul moldovenesc este un preparat delicios de toamna, in care se regasesc toate legumele aromate.

Ingrediente

    • 3 vinete medii
    • 4 morcovi
    • 3 ardei grasi verzi
    • 4 ardei kapia
    • 3 cepe rosii
    • ulei de masline
    • piper negru macinat
    • 500 ml suc de rosii
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru inceput se coc vinetele si ardeii. Se presara sare, ca sa se curete mai usor.Se desfac vinetele, se indeparteaza coaja si se pun intr-o sita sa se scurga. Ardeii se curata de coaja si seminte, apoi se taie felii.
  2. Se spala si se curata ceapa, se trece printr-un jet de apa calduta, apoi se taie solzisori.Se caleste 4 minute in ulei de masline si se lasa sa se inmoaie usor, apoi se adauga morcovii taiati rondele, vinetele, ardeii, amestecand usor ca sa nu se prinda.
  3. Dupa ce au fiert, se toarna sucul de rosii, sare si piper, dupa gust, iar la final, se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri