Ciulama de urzici

Ciulamaua de urzici este poate printre putinele mancaruri care se poate face maxim de 2-3 ori pe an deoarece urzicile nu se gasesc decat primavara si nu trebuie sa fie nici prea batrane.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata o portie delicioasa de ciulama de urzici. Asa arata o portie delicioasa de ciulama de urzici.
  • Ciulamaua de urzici este un preparat de primavara delicios. Ciulamaua de urzici este un preparat de primavara delicios.
  • Ciulamaua cu urzici este un preparat delicios plin de vitamine. Ciulamaua cu urzici este un preparat delicios plin de vitamine.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 5 gramezi de urzici
  • 150 gr unt
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 ceapa
  • 4 linguri faina
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper

Cum se prepara?

  1. Urzicile se curata de codite si se spala in mai multe ape, api se lasa sa se scurga un pic. Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga urzicile si putina sare, si se lasa sa fiarba pana cand urzicile se inmoaie. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Cu un mixer se face un piure din urzici, sau se poate toca marunt, si se lasa putin sa se racoreasca.
  3. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga piureul de urzici si 4 linguri de faina.se ameteca continuu pana cand se omogenizeaza compozitia. Se adauga untul si laptele treptat, pana cand se ajunge la consistenta dorita.daca este prea groasa se mai poate adauga lapte sau apa calda.
  4. Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic. Se amesteca des ca sa nu se prinda, si cand este aproape gata se adauga usturoiul facut mujdei. Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se porneste aragazul si se mai lasa mancarea 15-20 minute sa se racoreasca.

Vezi retete similare

Urzici cu orez Urzici cu orez
Urzicile merg foarte bine in aceasta combinatie de urzici cu orez. Aceste urzici cu orez pun in valoare gustul urzicilor si par sa tina mai bine de foame. Daca va plac, puteti prepara aceste urzici cu orez de cat mai multe ori in sezonul urzicilor.
Budinca de urzici Budinca de urzici
Urzicile sunt primele plante bune de mancat dupa o iarna intreaga.Urzica poate deveni apetisanta in retete precum budinca de urzici. . Aceasta budina cu urzici va fi pe placul familiei tale si vor lipsi protestele la adresa urzicilor.
Pilaf de urzici Pilaf de urzici
Pilaful de urzici este poate cel mai aromat si gustos, avand multe vitamine de primavara.
Ciulama din carne de gaina Ciulama din carne de gaina
Ciulamaua din carne de gaina este o mancare foarte gustoasa, la care puteti adauga si cateva ciupercute, pentru gust si aroma.
Ciulama de porumbei Ciulama de porumbei
Ciulamaua de porumbei este cea mai aromata si gustoasa ciulama, fiind in acelasi timp satioasa.
Ciulama de ciuperci- varianta 2 Ciulama de ciuperci- varianta 2
Ciulamaua de ciuperci este o mancare delicioasa si gustoasa, pe care o puteti servi ca fel principal, sau ca garnitura alaturi de o friptura slaba.
Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Ciulamaua de ciuperci poate fi de post, ca aceasta reteta, sau se poate prepara si cu lapte si smantana, pentru un gust mai bogat si o aroma mai intensa.
Ciulama de pui cu usturoi Ciulama de pui cu usturoi
Ciulamaua de pui cu usturoi este un preparat foarte gustos si aromat, fiind indragita de multa lume.
Ciulama de hribi Ciulama de hribi
Ciulamaua de hribi este foarte gustoasa si aromata, fiind o mancare gustoasa si dietetica, in acelasi timp.
Ciulama de rosii Ciulama de rosii
Ciulamaua de rosii este o mancare usoara si gustoasa, pe care o puteti servi cu garnitura de piure in cartofi.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.