Rulada de miel

Rulada de miel este o imbinare intre baza traditionala (carnea de miel) si surplusul preferential (orice dorim sa contina rulada). Rulada de miel este conceputa ca orice rulada, ea putand fi servita ca aperitiv sau ca fel principal.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata delicioasa rulada de miel.Delicioasa... Asa arata delicioasa rulada de miel.Delicioasa...
  • Rulada de miel este de nelipsit pe masa de Paste! Rulada de miel este de nelipsit pe masa de Paste!

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg pulpa dezosata de miel
  • 150 gr burta de miel fiarta
  • 4 chifle mici
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 gr bacon
  • 4 oua
  • 100 gr ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 100 gr sunca afumata
  • 200 ml vin alb
  • cateva frunze de rozmarin
  • maghiran
  • sare si piper

Cum se prepara?

  1. Se curata burta de miel, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii subtiri. Fasiile de burta  se pun intr-un castron si se amesteca cu sunca afumata taiata bucati.
  2. Chilele se pun intr-un castron sa se inmoaie in lapte dulce, iar ciupercile se taie felii care apoi se caleesc in ulei incins impreuna cu baconul taiat fasii. Cand sunt rumenite se scot intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se adauga peste sunca afumata si burta de miel. Se adauga chiflele inmuiate si stoarse, ouale batute si se condimenteaza cu sare,piper si maghiran, dupa gust. Se amestecatoate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
  3. Pulpa de miel se intinde cu ajutorul unui cutit, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se asaza umplutura pesta carne si se ruleaza strans carnea.Se leaga la capete cu ata alimentara si se prajeste usor in ulei incins, pe toate partile.
  4. Rulada rumenita putin se asaza apoi intr-un vas termorezistent, se presara rozmarin tocat fin, se toarna vinul si se baga in cuptorul incins.Se lasa sa se rumeneasca frumos stropind-o din cand in cand cu sosul din vas.
  5. Rulada dupa ce este gata se lasa sa se racorteasca 30 de minute, apoi poate fi feliata si servita  alauri de o garnitura de legume sote si cu un vin alb alaturi.

Vezi retete similare

Rulada de carne de miel Rulada de carne de miel
Pentru cei care nu iubesc in mod deosebit drobul traditional de Paste din carne de miel, aceasta rulada poate fi o optiune delicioasa pentru invitatii nostri.
Pulpa de miel umpltuta cu tocatura Pulpa de miel umpltuta cu tocatura
Pulpa de miel umpluta cu carne tocata este reteta perfecta daca doriti sa ii impresionati pe cai dragi in ziua de Paste.Desi este foarte simplu de preparat, rezultatele sunt spectaculoase de aceea toti vor crede ca ati stat in bucatarie mai mult timp.
Cotlet de miel cu lamaie Cotlet de miel cu lamaie
Reteta de cotlete de miel cu lamaie isi are originea in insorita Italie si este una din retetele lor preferate pentru masa de Paste. Dar de ce nu, ea poate fi si punctul forte la un gratar alaturi de cei dragi
Miel la gratar cu maioneza de usturoi Miel la gratar cu maioneza de usturoi
Mielul la gratar este cu siguranta cel mai delicios preparat, dar secretul este in sosul care se serveste langa preparat.Usturoiul ii confera o aroma aparte, rustica si in acelasi timp delicioasa.
Cotlete de miel cu parmezan si patrunjel Cotlete de miel cu parmezan si patrunjel
Cotletele de miel cu parmezan si patrunjel este un fel de mancare care poate fi preparat foarte rapid.In doar 15 minute puteti avea pe masa o friptura delicioasa.Acest preparat este de nelipsit pe masa traditionala de Paste.
Muschi de miel in crusta Muschi de miel in crusta
Reteta de muschi de miel este un deliciu pentru masa de Paste.Si nu numai..O puteti prepara si pentru un pranz in familie.De asemenea puteti folosi in loc de muchi de miel , muschi de vita sau de porc.
Pulpa de miel cu rozmarin Pulpa de miel cu rozmarin
Pentru cei traditionisti, friptura de miel la cuptor trebuie sa fie pe masa de Paste.Incercati aceasta reteta de pulpa de miel cu rozmarin pentru o aroma orientala desavarsita.
Miel la cuptor cu anghinare si mazare Miel la cuptor cu anghinare si mazare
Carnea de miel la cuptor cu anghinare si mazare, este un preparat de origine Calabrese, care este pregătit special pentru Paşte.Aspectul deosebit si gustul desavarsit al preparatuli va aduce numai laude si vorbe bune.
Cotlete de miel cu menta Cotlete de miel cu menta
In mod traditional, de pe masa de Paste nu lipseste carnea de miel. Este o carne frageda, care capata o aroma rafinata in combinatie cu diferite verdeturi. Daca doriti sa va impresionati invitatii puteti pregati aceasta reteta rapida si delicioasa.
Friptura de miel cu iaurt Friptura de miel cu iaurt
Friptura meil cu iaurt este poate cea mai raspandita reteta de friptura de miel la ciptor.Reteta se mai poate imbunatati cu putin rozmarin prospat sau cimbru, dar de ce sa nu recunoastem ca cel mai bun gust este cel original!

de azi

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc Ton la gratar cu sos pesto de busuioc
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Medalion de somon cu salata calda de fenicul Medalion de somon cu salata calda de fenicul
Medalionul de somon cu salata calda de fenicul este un preparat de vara, plin de vitamine si usor de preparat.