Curcan la tava

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curcanul la tava trebuie sa il incercati si dvs deoarece este delicios si aromat.

Ingrediente

    • 1 curcan
    • 100 gr unt
    • 4-5 mere intregi
    • 2 linguri cu coniac
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Se scoate tartita si se curata gusa care se inlatura cu totul si se foloseste separat.
  2. Pasarea se freaca usor cu malai, se spala cu multa apa rece si se scurge, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se lasa asa o ora, dupa care se umple cu mere sau cu ciuperci bine spalate si curatate.
  3. Tava se unge cu unt se pune curcanul in tava, se stropeste cu coniac si se face focul mare. Se pune apa in tava dupa jumatate de ora. Este gata cand are culoarea aurie. Ca sa nu se arda si sa-si pastreze savoarea, curcanul se stropeste des cu sosul in care se frige.
  4. Se scoate pe un platou mare, se inconjoara de piure de legume, de castane sau de fructe (mere si gutui) si se serveste frumos portionat alaturi de umplutura care a devenit savuroasa.

Recomandari

Friptura sau Gratar