Friptura de miel umpluta cu ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de miel umpluta cu ficat este un preparat sofisticat, gustos si foare aromat cu care veti face senzatie la masa de Paste.

Ingrediente

    • 2 kg carne de miel marinata
    • 200 gr ficat
    • 200 gr carne tocata
    • 2 galbenusuri
    • 1 felie de paine
    • cimbru
    • sare
    • piper macinat
    • 150 ml ulei
    • 150 ml vin alb
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate eventual osul si se lasa in apa rece. inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza 10 ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare.
  2. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca peste carnea tocata cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele 2 galbenusuri crude si vedeata tocata.Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii.
  3. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea.
  4. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac. Se taie felii groase si se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi, langa paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar