Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de fructe de soc are o aroma deosebita foarte parfumata. Dulceata de fructe de soc are o aroma deosebita foarte parfumata.
  • Dulceata de fructe de soc se poate folosi si la prepararea prajiturilor. Dulceata de fructe de soc se poate folosi si la prepararea prajiturilor.
  • Dulceata de fructe de soc este delicioasa... Dulceata de fructe de soc este delicioasa...

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg zahar
  • 1,250 kg fructe de soc
  • 750 ml apa
  • 1/2 lamaie

Cum se prepara?

  1. Se culeg fructele de soc atunci cand sunt bine coapte (sunt negre), se culeg de coditele mici, se spala in 2-3 ape si se scurg. Se intind pe un prosop curat ca sa se zvante usor.
  2. Se face un sirop din zahar si apa, care se da in clocot si se spumuieste inainte de a se pune la fiert. Se fierbe incet 2-3 minute, dupa care se face focul mare, se spumuieste daca mai este nevoie si se trage vasul deoparte atunci cand siropul devine „bob legat\". Atunci se pun fructele si se lasa sa stea 15 minute pe marginea plitei, apoi se fierbe dulceata la foc iute 30 de minute.
  3. Se stinge focul si se continua fierberea peste 5-6 ore. Prin fierberea rapida fructele isi pastreaza proprietatile hranitoare ca si aromele. Prin fierberea in 2-3 reprize se scurteaza timpul de gelifiere. Cand se reia fierberea, in dulceata din fructe de soc se adauga feliute de lamaie fara coaja. Cand siropul sta „bob legat\" dulceata este gata. Se trage vasul de pe foc, se acopera cu un prosop curat, umezit si bine stors si se lasa asa peste noapte. A doua zi se trece in borcane mici, sterilizate si etichetate. Se umezesc capacele cu putin coniac si se inchid borcanele, apoi se pun in camara.

Vezi retete similare

Dulceata de chitra -fruct obtinut din lamai altoit Dulceata de chitra -fruct obtinut din lamai altoit
Dulceata de chitra nu este chiar atat de des intalnita in camarile gospodinelor dar gustul ei este foarte aromat si delicios.
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Fructe confiate Fructe confiate
Fructele confiate sunt foarte aromate, ele fiind perfecte atat la prepararea deserturilor, dar le puteti oferi si copiilor in loc de clasicele bomboane din comert.
Dulceata de caise Dulceata de caise
Dulceata de caise este unul din cele mai delicioase moduri, de a pastra gustul si savoarea unor fructe pline de soare si parfum cum sunt caisele. Gustati si va veti convinge, totul este sa aveti in casa un borcan cu dulceata de caise.
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.
Dulceata din 4 fructe Dulceata din 4 fructe
Dulceata din 4 fructe este o dulceata din fructe aromate, pe care o puteti servi ca atare sau o puteti folosi la prepararea unor dulciuri delicioase.
Dulceata de fragi Dulceata de fragi
Dulceata de fragi este cea mai apreciata dulceata datorit aromei delicate si a gustului deliciios. Pentru a surprinde din plin aroma fragilor este indicat ca fructele sa fie bine coapte.
Dulceata de cirese Dulceata de cirese
Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.
Dulceata de caise verzi Dulceata de caise verzi
Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.

Conserve si Muraturi de azi

Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe
Amestecul pentru ghiveciuri si ciorbe da mancarurilor aroma legumelor proaspete. Aceste amestecuri nu pot lipsi din camara niciunei gospodine.
Legume la borcan Legume la borcan
Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.