Dulceata de gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gutuile se numara printre ultimele fructe ale toamnei, si, pentru a pastra esenta toamnei cat mai mult timp, va propunem o reteta de dulceata de gutui. Dulceata aramaie va da savoare zilelor de iarna si va va incanta papilele gustative.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 1 lamaie
    • 3 gutui mari
    • 1/2 baton de vanilie
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gutuile, se curata de coaja si se dau  pe razatoarea mare, dar repede pentru ca gutuile sa nu isi schimbe colarea din cauza oxidarii.
  2. Mai intai se pune zaharul la fiert cu 500 ml apa, vanilie si zema de lamaie. cand siropul este aproape legat se pun gutuile si se fierb pana se leaga bine siropul.
  3. Se lasa dulceata sa se raceasca apoi se pune in borcane, se acopera cu celofan dublu si se leaga cu sfoara, dupa care se pun in camara.

Recomandari

Peltea de gutui

De obicei, cei ce adora si deci prepara dulceata de gutui, vor prepara si pelteaua de gutui, caci aceasta din urma se face din coaja si mijlocul tare al gutuilor si ar fi pacat sa le arunce, atata timp cat poate iesi din ele un jeleu foarte gustos.

30 min
4 servings

Peltea de gutui-varianta 2

Este anotimpul gutuilor si al dulcetei mele preferate, dulceata de gutui. Dar si mai preferata pentru mine este pelteaua de gutui sau jeleul de gutui, cum vreti sa-i spuneti.

30 min
4 servings

Marmelada de gutui

Marmelada de gutui pe langa faptul ca este delcioasa si gustoasa, este foarte buna si in tratarea afectiunilor inflamatorii ale intestinului.

30 min
4 servings

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.

30 min
4 servings

Dulceata de chitra -fruct obtinut din lamai altoit

Dulceata de chitra nu este chiar atat de des intalnita in camarile gospodinelor dar gustul ei este foarte aromat si delicios.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi