Compot de caise

Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Compotul de caise este delicios daca este servit rece. Compotul de caise este delicios daca este servit rece.
  • Compotul de caise se poate servi atat ca desert cat si la prepararea prajiturilor. Compotul de caise se poate servi atat ca desert cat si la prepararea prajiturilor.
  • Compotul de caise este foarte delicios. Compotul de caise este foarte delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr caise
  • 250 g zahar
  • 1/2 lamaie (pentru o sticla)

Cum se prepara?

  1. Se pune zaharul cu 1 cana cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se trage va­sul de pe foc ca sa stea din clocot.
  2. Se pun caisele spalate si desfacute in doua, se lasa in sirop 15 minute ora, dupa care se fierb impreuna 10 minute la foc iute. Se pune compotul in borcan sau in sticla cu gura larga, legata cu celofan.
  3. Pasteurizarea se face in bain-marie: se leaga borcanele de compot cu celofan umezit si se pun la fiert la bain-marie. Cand apa incepe sa clocoteasca se da focul mic si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se stinge focul insa se lasa borcanele de compot in apa, pana cand aceasta s-a racit.

 

Vezi retete similare

Compot de caise-varianta 2 Compot de caise-varianta 2
Compotul de caise se prepara usor si are foarte multe utilizari iarna. Compotul de caise se poate consuma, iar fructele din acest compot de caise se pot folosi la salate de fructe, prajituri, ornari de torturi, cocktailuri.
Compot de caise intregi Compot de caise intregi
O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.
Marmelada de caise-varianta 2 Marmelada de caise-varianta 2
Incercati reteta de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea caiselor. Marmelada de caise este excelenta pentru micul dejun sau pentru prepararea altor deserturi.
Serbet de caise Serbet de caise
Serbetul de caise are o aroma delicata foarte aromata data de samburii de caise. Serbetul de caise se serveste ca decor al diferitlor prajituri sau in prepararea fursecurilor.
Dulceata de caise-varianta 2 Dulceata de caise-varianta 2
Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi si gemuri aromate. Dulceata de caise este potrivita pentru diverse prajituri si ca umplutura pentru clatite.
Marmelada de caise Marmelada de caise
Marmelada de caise se poate prepara atat din fructe coapte cat si din fructe verzi. Gustul acrisor al marmeladei de caise este potrivit pentru clatite si tarte cu diverse umpluturi.
Caise confiate Caise confiate
Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.
Dulceata de caise verzi Dulceata de caise verzi
Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.
Nectar de caise- varianta 2 Nectar de caise- varianta 2
Nectarul de caise este o bautura care nu poate lipsi din camara, pentru ca este delicios si se prepara foarte usor.
Peltea de caise Peltea de caise
Pelteaua de caise este mai aromata si mai fina, daca caisele sunt foarte coapte si moi.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.