Gogonele in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogonelele in saramura nu lipsesc in nici o iarna din nici o camara. Fiecare gospodina isi pune din timp deoarece gogonelele in saramura sunt delicioase si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 5 kg gogonele
    • 1/2 kg morcovi
    • 2 teline cu  frunze
    • usturoi
    • arde iute
    • sare
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, iar morcovii si telinele se taie felii sau figuri geometrice si se asaza pe peretii borca­nului. Se pun gogonelele in borcane cu frunze de telina la baza si cu ardei iute printre ele.
  2. Se face o saramura clasica din apa si sare grunjoasa, se lasa sa se raceasca 30 de minute si se toarna peste legume. Se capseaza borcanele si se pun in camara.

Recomandari

Conopida cu gogonele in saramura

Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.

30 min
4 servings

Conopida cu vinete intregi in saramura

Conopida cu vinete intregi in saramura este o salata delicioasa de muraturi care nu poate lipsi din camara niciunei gospodine.

30 min
4 servings

Fasole verde in saramura

Orice gospodina harnica pune toamna fasole verde in saramura, astfel in zilele de post poate prepara o mancare delicioasa numai cu ingrediente din camara.

30 min
4 servings

Castraveti in saramura-varianta 2

Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf, salate asortate de muraturi, etc...

30 min
4 servings

Castraveti in saramura

Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi