Sunca de Westfalia

Sunca de Westfalia este un aperitiv gustos, dar o puteti folosi si la prepararea pastelor.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • carne de porc
  • slanina
  • sare
  • silitra
  • coriandru

Cum se prepara?

  1. Sunca este o bucata de carne de porc impanata cu grasime. Se lasa cu soriciul atunci cand se pregateste. Iei bucatile de sunca cele mai frumoase, le freci bine cu sare, silitra si coriandru, le pui sa stea la loc racoros in vas acoperit cel putin 10 zile.
  2. Le intorci la 3-4 zile pentru a se sara uniform. Le scoti, le insiri pe un bat gros pe care-l pui la afumatoare (in pod sau peste o groapa). Le intorci din cand in cand si le afumi timp de 7-8 zile.
  3. Sunca de Westfalia o servesti taiata felii subtiri, cu mustar sau usturoi.

Vezi retete similare

Pasta de sunca Pasta de sunca
Pasta de sunca este o pasta delicioasa, preferata cel mai mult de copii.
Rulouri din sunca cu sfecla si hrean Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Rulourile din sunca cu sfecla si hrean pot fi un aperitiv delicios si rapid la mesele in familie, dar sunt la fel de bune si daca sunt servite la micul dejun.
Felii de sunca cu sos de vin si smantana Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Pentru a beneficia din plin de aroma delicata a feliilo de sunca cu sos de vin si smantana puteti inlocui feliile de sunca cu prosciuto, astfel aroma va fi mult mai intensa.
Conopida cu oua si sunca Conopida cu oua si sunca
Conopida cu oua si sunca este un aperitiv special pentru petrecerile intre prieteni. Este genul de aperitiv de care te indragostesti pe loc.
Sunca de Praga Sunca de Praga
Sunca de Praga este un aperitiv cu siguranta pe placul tuturor.
Gogosi de cartofi cu sunca Gogosi de cartofi cu sunca
Reteta de gogosi de cartofi cu sunca este economica si foarte la indemana fiind o salvare pentru mesele cu musafiri neasteptati sau pentru serile cand vrem sa facem ceva bun dar nu prea avem din ce.
Rulouri din sunca cu creier Rulouri din sunca cu creier
Rulourile din sunca cu creier sunt un aperitiv indragit de toata lumea avand un gust delicat, o textura fina si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.
Coltunasi cu sunca slaba Coltunasi cu sunca slaba
Coltunasii cu sunca slaba sunt perfecti pentru persoanele care sunt la dieta.
Chec aperitiv cu dovlecel si sunca Chec aperitiv cu dovlecel si sunca
Chec aperitiv cu dovlecel si sunca este varianta ideala pentru un pranz sanatos in zilele de vara.Ceea ce este interesant este ca acest preparat este mult mai delicios daca este consumat rece dupa ca a stat la frigider cateva ore.
Rulouri din clatite cu sunca si cascaval Rulouri din clatite cu sunca si cascaval
Rulourile din clatite cu sunca si cascaval este cu siguranta aperitivul de care aveti nevoie atunci cand aveti invitati la masa pe care doriti sa ii surprindeti, sau atunci cand doriti un mic dejun copios si plin de vitamine.

Aperitive de azi

Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.
Batoane cu fulgi de ovaz Batoane cu fulgi de ovaz
Batoanele cu fulgi de ovaz se prepara rapid si ieftin, sunt integrale si, de asemenea, fac o gustare excelenta cu continut ridicat de carbohidrati, pentru un plus de energie.