Budinca de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de portocale este o budinca cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi, datorita gustului dulce-acrisor.

Ingrediente

    • 80 gr faina
    • 200 ml lapte rece
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 cuburi zahar
    • 50 gr unt
    • 1 portocala
    • 4 galbenusuri
    • 4 albusuri spuma
    • 4 linguri lichior de portocale
    • 400 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se pune in cratita faina, se desface in lapte rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune cratita pe foc, se amesteca cu lingura de lemn pana fierbe, se retrage cratita si se lucreaza repede, timp de 5 minute, pana cand coca devine ca o alifie.
  2. Se toaca fin coaja portocalei, se pune in amestec si se inglobeaza galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in aluat, pentru a-l subtia.
  3. Se pune preparatul intr-o forma de budinca unsa cu unt si tapetata cu zahar, se asaza forma in bain-marie si se pune in cuptor timp de 1 ora.
  4. Se rastoarna budinca pe o farfurie rotunda. Se fierb, timp de 5 minute, 400 ml apa cu 2 cuburi zahar si coaja de portocala taiata fin. Se adauga zeama portocalei si lichiorul. Se toarna acest sirop peste budinca.

Recomandari

Aperitive