Vargabeles-prajitura cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vargabeles este o prajitura unguresca cu branza, foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 250 gr faina
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 1 lingurita zahar

    PENTRU TAITEI:

    • 500 gr faina
    • 3 oua
    • 10 linguri apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 4 linguri zahar
    • 10 gr zahar vanilat
    • 2 linguri smantana
    • 4 linguri stafide

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se pune aluatul rezultat pe o farfurie. 
  2. Intre timp, se fac taitei lati dintr-un aluat framantat din 3 oua, 1/2 kg faina si 10 linguri de apa. Se fierb taiteii in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura de unt. 
  3. Se prepara umplutura: se tin stafidele cel putin 1 ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele.
  4. Acest amestec se pune peste taiteii fierti si se amesteca usor. 
  5. Aluatul se imparte in doua parti inegale: partea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii.
  6. Se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus si se coace.

Recomandari

Prajituri