Rulada cu crema de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu crema de cafea este un desert delicios cu care ii puteti surprinde oricand pe cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 4 albusuri
    • 40 gr faina+1 lingura de faina
    • sare
    • 7 galbenusuri
    • 80 gr zahar pudra
    • 60 gr amidon alimentar

    PENTRU SIROP:

    • 100 ml apa
    • 100 gr zahar pudra
    • 100 ml cafea expresso
    • 1/2 lingurita cafea solubila

    PENTRU CREMA DE CAFEA:

    • 400 gr ciocolata amaruie
    • 50 gr unt moale
    • 1 lingurita  cafea solubila
    • 300 ml frisca lichida
    • 150 ml cafea expresso

    PENTRU DECOR:

    • 10 boabe de cafea

Instructiuni de preparare

  1. Se pregateste intai siropul, perntru care zaharul si apa se fierb pana cand incepe sa se ingroase. Se ia vasul de pe foc si se adauga  cafeaua solubila si expresso si se lasa sa se ingroase.
  2. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu 60 gr de zahar pudra,pana cand amestecul se albeste. Se bat spuma albusurile si, dupa ce spuma s-a intarit se adauga zaharul si se bate pana se obtine consistenta ca pentru bezea. Se incorporeaza faina, amidonul si sarea, apoi se amesteca amestecul de galbenus cu cel de albus batut.
  3. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cupt 8-10 minute, sa se  coaca, fara ca aluatul sa se usuce.
  4. Cand este gata, se scoate aluatul pe un servet umezit, se indeparteaza hartia d copt si se ruleaza servetul, lasandu-l sa se raceasca.
  5. Pentru crema, se fierbe frisca lichida, apoi se ia de pe foc  si se adauaga cele doua tipuri de cafea, si se da deoparte.
  6. Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie, si cand  s-a inmuiat se adauga untul si se omogenizeaza amestecul. Se ia vasul de la bain-marie, se amesteca cu frisca lichida si se lasa sa se raceasca.
  7. Blatul racit se desface cu atentie,se insiropeaza cu siropul rece si se umple cu 2/3 din crema, se ruleaza si se asaza pe un platou. Se baga platoul la frigider pentru 6 ore, iar in momentul servirii rulada se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu boabele de cafea.

Recomandari

Prajituri