Lapte de pasare-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Laptele de pasare este un desert al copilariei de care nu te saturi niciodata.

Ingrediente

    PENTRU GALUSTILE DE ALBUS:

    • 500 ml lapte
    • 1 pastaie de vanilie
    • 6 albusuri
    • 70 gr zahar
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 15 gr amidon de porumb

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr alune prajite

Instructiuni de preparare

  1. Pentru galustile din albus, se bat intr-un castron albusurile spuma, cu putina sare. cand albusurile s-au intarit se adauga 70 gr de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare, ca pentru bezele.
  2. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie taiate pe din doua si, cand fierbe, cu ajutorul a doua linguri se modeleaza galustile din albus, care se pun la fiert. Se fierb 2 minute, api se scot cu ajutorul unei spumiere.
  3. Pentru crema, se foloseste laptele in care au fiert galustile si cand fierbe se adauga amidonul si se fierbe la foc mica pana se ingroasa.
  4. Alunele prajite se maruntesc si se presara poeste galustile din aslbus aduse la masa in castronele impreuna cu crema din amidon.

Recomandari

Prajituri