Prajitura cu mere si sos de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mere si sos de vanilie este un desert delicios, care , desi pare complicat se prepara foarte usor si rezultatele sunt spectaculoase...

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 700 gr faina
    • 5 linguri smantana
    • 1 plic praf de copt
    • 350 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • 3 linguri zahar
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 linguri zahar brun
    • 1 lingurita rasa cu scortisoara
    • 3 kg mere dulci
    • 2 plicuri zahar Bourbon
    • 3 linguri pesmet

    PENTRU SOS:

    • 250 ml lapte
    • 2 linguri zahar
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 galbenusuri
    • 1 esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru foi, se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat si se amsteca pana cand aluatul se desprinde de pe maini si se intinde usor cu sucitorul. Daca este nevoie, se adauga 2 linguri de smantana, iar la final se imparte aluatul in doua si se intind doua foi de marimea tavii de copt.
  2. Se curata perele de coaja, se dau pe razatoare, apoi se storc bine de suc si se amesteca cu zaharul brun si cu cel Bourbon, scortisoara si pesmetul.
  3. Se unge tava cu unt si se pune prima foaie, apoi se adauga umplutura de mere care se acopera cu cea de a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se baga tava la cuptor pana cand devine aurie, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  4. Pentru sos, se freaca galbenusurile cu zaharul, iar frisca lichida se da intr-un clocot cu laptele. Dupa ce s-a racorit, se toarna peste crema de galbenusuri, apoi se pune compozitia pe baie de aburi si se amesteca continuu pana se ingroasa putin. cand este gata, se da vasul deoparte si se adauga esenta de vanilie.
  5. Prajitura se feliaza si se serveste cu sos de vanilie, decorand cu frunze de menta proaspeta.

Recomandari

Prajituri