Prajitura cu mere- varianta 7

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta prajitura cu mere este atat de buna, incat o puteti servi si la gustare. Rece sau calda este mereu o placere sa o savurati!

Ingrediente

    • 6 mere curatate si feliate
    • 400 gr faina alba
    • 1/2 lingurita sare
    • 4 lingurite scortisoara macinata
    • 4 lingurite praf de copt
    • 4 oua
    • 400 gr zahar tos alb
    • 200 ml ulei
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 150 gr nuci tocate

    PENTRU GLAZURA:

    • 4 lingurite zahar tos alb
    • 1 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti impreuna faina cu sarea, scortisoara si praful de copt, apoi dati castronul deoparte.
  2. In alt castron mixati ouale cu zaharul 15 minute la viteza mare, apoi incorporati in amestec uleiul.Cand amestecul este destul de omogen adaugati treptat amestecul de faina, omogenizati, apoi adaugati merele si nucile tocate si turnati aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei
  3. Intr-un castron mic amestecati cele 4 linguri de zahar cu o lingurita de scortisoara si presarati peste prajitura, apoi introduceti tava in cuptorul incins 50-60 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
  4. Cand este gata lasati in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Prajituri