Bavareza de ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de ciocolata este foarte aromata si gustoasa, fiind un desert foarte bun si racoritor de vara,

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 500 ml lapte
    • 1/2 baton vanilie
    • 5 oua
    • 300 gr frisca
    • 7 foi de gelatina
    • 200 gr ciocolata rasa
    • 100 gr frisca pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-un vas zaharul, ouale intregi, gelatina inmuiata inainte in apa rece, ciocolata rasa, laptele si vanilia. Se amesteca, se pune vasul pe foc, in bain-marie, si se bate foarte bine compozitia cu telul, pana se ingroasa. 
  2. Se lasa compozitia la racit. Se inglobeaza usor frisca in compozitia rece. Se pune compozitia in forma de bavareza udata cu apa si, cand s-a intarit, se scoate forma din frigider. Se cufunda forma in apa fierbinte, se rastoarna bavareza pe un platou si se orneaza cu 100 gr frisca.

Recomandari

Prajituri