Bavareza cu caramel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza cu caramel este un desert racoritor de vara, foarte gustos si aromat

Ingrediente

    • 250 gr zahar
    • 2 linguri apa
    • 500 ml lapte
    • 6 oua
    • 1/2 baton de vanilie
    • 1 lingurita faina
    • 6 foi de gelatina
    • 200 grfrisca

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o craticioara se ard 150 gr zahar si apoi se sting cu apa. 
  2. Intr-un alt vas, se amesteca acest sirop zahar ars cu laptele, ouale, 100 g zahar, vanilia si gelatina, inmuiata inainte in apa rece. Se bate bine amestecul cu telul si se pune faina, cate putin, batand mereu, ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe, batand mereu cu telul, pana se ingroasa crema. 
  3. Se lasa crema sa se raceasca si se inglobeaza usor 100 g frisca. Se toarna crema in forma de bavareza udata cu apa si se baga in frigider. 
  4. Cand bavareza s-a inchegat, se inmoaie forma in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu 100 gr frisca.

Recomandari

Prajituri