Prajitura cu mac- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mac este un desert specific maghiarilor, dulce si foarte apetisant.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 5 linguri zahar
    • 250 ml apa calda
    • 2 oua
    • 2 cuburi de drojdie
    • 125 gr unt
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr mac macinat fin
    • 70 gr unt
    • 500 gr zahar
    • 300 ml lapte
    • 3 lingurite coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se faramiteaza drojdia si se amesteca cu apa si zahar. Se toarna peste faina frecata cu unt si ou, dupa care, aluatul rezultat se omogenizeaza, se imparte in patru si se intinde. 
  2. Foile rezultate se asaza pe tavi unse si se coc 35 de minute la foc mediu, pana se rumenesc, timp in care se prepara umplutura cu mac.
  3. Macul se macina si se combina cu zahar si o parte din laptele fiert. in amestecul rezultat se incorporeaza untul moale si coaja de lamaie rasa. Se mai adauga lapte, pana ce se obtine o crema nu prea moale (nu trebuie folosit tot laptele, daca nu este necesar). 
  4. Crema se intinde uniform peste foile coapte, calde, dupa care prajitura se da ia rece. Se taie cand e rece.

Recomandari

Prajituri