- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Negresa cu glazura si nuci este un desert foarte gustos si aromat, perfect pentru cei care indragesc ciocolata.
Ingrediente
- 250 gr ciocolata neagra
- 150 gr zahar pudra
- 150gr unt
- un plic zahar vanilinat
- 60 gr faina
- 3 oua
- un praf de sare
PENTRU GLAZURA:
- 50 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute+ 15 minute coacere+ 2 ore asteptare
- Pentru aluat, se topeste untul intr-o craticioara mica si, separat, la bain-marie, se topeste ciocolata rupta in bucati.
- Se iau de pe foc, se amesteca si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilinat si ouale batute ca pentru omleta cu un praf de sare. La final, se adauga faina.
- Amestecul se toarna in tava unsa usor si se da la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se lasa 5 minute in cuptor, cu focul stins.
-
Glazura se prepara pe foc, prin amestecarea ingredientelor, si se toarna peste prajitura racita. Se presara miezul de nuca macinata mare si se lasa 2 ore la frigider.
Gustul ciocolatei poate fi scos in evidenta prin adaugarea unei lingurite cu razatura de coaja de citrice sau prin adaugarea de scortisoara macinata, nu cacao.