Prajitura delicioasa cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura delicioasa cu piersici trebuie incercata pentru ca este atat de buna incat de multe ori va trebui sa preparati doua tavi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina alba
    • 3 linguri zahar tos alb
    • 1 lingurita sare
    • 200 gr unt/margarina
    • 1 ou
    • 40 ml apa rece

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 kg piersici curatate si feliate
    • 40 ml suc de lamaie
    • 120 ml suc de portocale
    • 75 gr unt topit si racit
    • 300 gr zahar tos alb
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingura amidon alimentar
    • 1 lingura zahar tos alb
    • 1 lingura unt topit si racit

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un castron, apoi se amesteca cu zaharul si sarea. Adaugati untul/margarina si amestecati aluatul pana devine sfaramicios. Amestecati separat oul cu apa, apoi turnati amestecul in aluat si mixati pana obtineti un aluat care poate fi modelat cu mana. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se introduce la cuptor pentru 30 de minute.
  2. Taiati aluatul in doua parti si dintr-una intindeti o foaie  de marimea tavii de copt,  si asezati-o in tava, avand grija sa acopere si lateralele, macar pe jumatate. Introduceti tava in cuptor pana cand aluatul se rumeneste usor, circa 20 de minute, apoi scoateti-l si lasati sa se raceasca.
  3. Intr-o cratita se amesteca piersicile feliate, sucul de lamaie si de portocale, untul topit , asezand cratita pe foc mic, si amestecand continuu timp de 5 minute. Intr-un bol se amesteca zaharul, nucsoara, scortisoara si amidonul, apoi se toarna in cratita, peste piersici. Amestecati putin apoi turnati umplutra in blatul copt.
  4. Din aluatul ramas intindeti o foaie si decupati fasii intinzandu-le in tava, peste umplutura. Se presara deasupra  zaharul si untul topit, apoi se introduce tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute, pana cand crusta se rumeneste.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana cand se raceste si poate fi portionata.

Recomandari

Prajituri