Prajitura sfaramicioasa cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura sfaramicioasa cu mere este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat, de aceea etse mai bine sa o serviti rece, alaturi de o cupa de inghetata.

Ingrediente

    • 100 gr fulgi de ovaz
    • 150 gr faina albabruntos alb
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 75 gr unt topit si racit
    • 6 mere curatate si taiate cubulete
    • 100 gr zahar tos alb
    • 1 lingura amidon de porumb
    • 100 ml apa
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara si untul topit. Framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios. Luati juamatate din aluat si asezati-l intr-o tava apasand cu podul palmei ca sa se niveleze, apoi aranjati frumos cubuletele de mar.
  2. Separat amestecati intr-o cratita zaharul alb, amidonul, apa si esenta de vanilie, apoi puneti cratita pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroasa, ciirca 10 minute. Turnati sosul peste merele din tava si repartizati frimiturile de aluat ramase.
  3. Introduceti tava in cuptor 35-45 de minute, pana cand aluatul de deasupra se rumeneste frumos, apoi scoateti si lasati prajitura in tava jumatate de ora inainte de a servi.

Recomandari

Prajituri