Salau in sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul in sos picant este perfect pentru un pranz delicios alaturi de cei dragi in zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • 1 kg salau
    • 4 linguri cu ulei
    • 1 telina
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu faina
    • sare
    • 175 ml vin alb
    • piper
    • foaie de dafin
    • 1 lingura cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata zarzavatul si se taie felii subtiri, apoi se prajeste in unt.
  2. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in restul de ulei, se lasa pana devine transparenta si se stinge cu un pahar de vin alb. In sosul obtinut se adauga boabe de piper, sare, o foaie de dafin si zarzavatul calit mai inainte. Se fierbe la foc mic un sfert de ora, dupa care se adauga pestele curatat, taiat felii groase de 4 cm si sarat putin.
  3. Sosul se subtiaza cu apa si o lingura de otet. Dupa 20 minute, pestele se scoate, se asaza pe un platou mare, se acopera cu sos strecurat si se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare si stropiti cu ulei.

Recomandari

Mancaruri