Risotto cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Risotto cu dovleac este o mancare italieneasca foarte aromata, si usor de preparat, ea putand sa fie servita si ca garnitura alaturi de friptura de vita.

Ingrediente

    • 300 gr orez
    • 2 felii mari de dovleac taiate cubulete
    • 1,5 litri supa  de carne sau de legume
    • 1 ceapa mica
    • 2 linguri de ulei de masline
    • unt cit o nuca
    • 75 ml vin alb sec
    • 4 linguri de parmezan ras
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga vinul alb  si se lasa cateva minute sa se evapore.
  2. Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugand din cand in cand cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Cand este fiert, atat orezul, cat si dovleacul, se stinge focul, se adauga untul si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste, adaugand deasupra parmezan ras.

Recomandari

Mancaruri