Gniochi- crochete de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gniochi este un preparat specific italienesc, foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi cald sau rece.

Ingrediente

    • 500 gr  cartofi
    • 2 galbenusuri de ou
    • faina

    PENTRU SOS:

    • ulei de masline
    • rosii din bulion
    • condimente
    • parmeZan

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cat cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Astfel se imprima diferite forme.
  2. Se pun in apa clocotita si se fierb.Se servesc cu sos de rosii preparat astfel: se incinge uleiul, se adauga rosii din bulion taiate marunt si se condimenteaza dupa gust. Deasupra, se presara parmezan ras.

Recomandari

Mancaruri