Rulada de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de miel este o imbinare intre baza traditionala (carnea de miel) si surplusul preferential (orice dorim sa contina rulada). Rulada de miel este conceputa ca orice rulada, ea putand fi servita ca aperitiv sau ca fel principal.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa dezosata de miel
    • 150 gr burta de miel fiarta
    • 4 chifle mici
    • 200 ml lapte dulce
    • 100 gr bacon
    • 4 oua
    • 100 gr ciuperci
    • 100 ml ulei
    • 100 gr sunca afumata
    • 200 ml vin alb
    • cateva frunze de rozmarin
    • maghiran
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata burta de miel, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii subtiri. Fasiile de burta  se pun intr-un castron si se amesteca cu sunca afumata taiata bucati.
  2. Chilele se pun intr-un castron sa se inmoaie in lapte dulce, iar ciupercile se taie felii care apoi se caleesc in ulei incins impreuna cu baconul taiat fasii. Cand sunt rumenite se scot intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se adauga peste sunca afumata si burta de miel. Se adauga chiflele inmuiate si stoarse, ouale batute si se condimenteaza cu sare,piper si maghiran, dupa gust. Se amestecatoate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
  3. Pulpa de miel se intinde cu ajutorul unui cutit, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se asaza umplutura pesta carne si se ruleaza strans carnea.Se leaga la capete cu ata alimentara si se prajeste usor in ulei incins, pe toate partile.
  4. Rulada rumenita putin se asaza apoi intr-un vas termorezistent, se presara rozmarin tocat fin, se toarna vinul si se baga in cuptorul incins.Se lasa sa se rumeneasca frumos stropind-o din cand in cand cu sosul din vas.
  5. Rulada dupa ce este gata se lasa sa se racorteasca 30 de minute, apoi poate fi feliata si servita  alauri de o garnitura de legume sote si cu un vin alb alaturi.

Recomandari

Friptura sau Gratar