Fileuri de somon cu orez si sos mediteraneean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileurile de somon cu orez si sos mediteraneean trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si satioase, bune atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 2 fileuri de somon
    • 1 lingura alune caju crude
    • 80 gr orez italian
    • 3 linguri ulei de masline
    • 10 masline negre
    • 1 lime
    • verdeata:patrunjel verde sau marar
    • 2 linguri mazare din conserva
    • 1 ardei gras rosu
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete si amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
  2. Dupa ce a fiert orezul , puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.
  3. Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte. Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.
  4. Pentru sos amestecati verdeata, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.
  5. Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul.

Recomandari

Friptura sau Gratar