Medalion de somon in crusta de masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Medalionul de somon in crusta de masline este un preprat usr, gustos, dar care trebuie servit la masa de pranz, fiind un peste foarte gras.

Ingrediente

    • 4 medalioane de somon
    • 2 linguri ulei de masline
    • 200 gr masline negre
    • 400 gr rucola sau salata verde
    • piper negru macinat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura ulei de masline
    • 2 lamai

Instructiuni de preparare

  1. Maslinele se curata de samburi, apoi se pun intr-un blender impreuna cu uleiul si se maruntesc, apoi se pun peste bucatile de somon.
  2. Se pun medalioanele pe o tava unsa cu foarte putin ulei, apoi introduceti tava in cuptor, la foc moderat, 20 de minute.
  3. Se storc lamaile si se toarna peste salata verde, alaturi de o lingura de ulei.
  4. Medalioanele de somon se servesc calde cu salata si dressingul deasupra.

Recomandari

Friptura sau Gratar