Morun la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Morunul la gratar este un preparat delicios, apreciat ca delicatesa in bucataria romaneasca.

Ingrediente

    • felii de morun
    • 1 lamaie
    • 1 ou
    • 200 ml ulei
    • 200 gr capere
    • 1 lingurita mustar
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala feliile de morun, se ung cu ulei si se lasa pe farfurie 30 de minute, apoi se frig pe gratarul fierbinte, pe ambele parti.
  2. Intre timp, se prepara un sos. Se freaca bine galbenusul rascopt, se adauga treptat uleiul, cate putin, mustarul, sare si piper, amestecand continuu pana se obtine o pasta. Se introdul caperele fierte, apoi cu sosul obtinut se stropeste morunul fript.

Recomandari

Friptura sau Gratar