Buture de caprioara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Preparatul buture de caprioara este un preparat vanatoresc foarte gustos, pe care merita sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 pulpa (partea de sus) de caprioara
    • 100 gr slanina
    • 6-8 catei de usturoi
    • sare
    • cimbru
    • piper macinat
    • 2 linguri cu unt

    PENTRU SOLUTIA DE MARINAT:

    • 2 litri apa
    • 500 ml otet
    • 1 ceapa
    • 6-8 catei de usturoi necuratat
    • 1 morcov
    • 2-3 foi de dafin
    • sarepiper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Pregatiti solutia de marinat, amestecati apa cu otetul si legumele, condimentati cu usturoi, foi de dafin, sare si piper boabe.
  2. Curatati carnea de par si de oasele mici si spalati-o cu apa calduta. Lasati carnea in vasul cu marinata in asa fel ca solutia s-o acopere. Puneti vasul la rece pentru 10-12 ore. Cand carnea s-a fragezit, stergeti-o cu prosop curat si puneti-o in tava de friptura in care ati pus unt.
  3. Impanati carnea dupa ce ati scos-o din solutia marinata cu usturoi si bucati mici de slanina.
  4. Puneti tava in cuptorul cald pentru 1/2 ora. Intoarceti carnea, sarati si piperati, adaugati o cana cu solutie marinata si continuati frigerea. Este gata cand furculita patrunde usor in carne. Scoateti pe un platou mare, taiati felii potrivite.
  5. Serviti cu paine de casa, salata de sezon si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar