Friptura de caprioara servita rece

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de caprioara servita rece este un aperitiv delicios dar se poate servi cu succes si la micul dejun.

Ingrediente

    • 1 pulpa din spate (marinata)
    • 1 capatana de usturoi
    • 200 gr slanina alba sau afumata
    • 4 linguri cu ulei
    • sare
    • 200 l apa sau supa de carne sau zarzavat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea de par si pielite, scoti doar pulpa si o speli, apoi o marinezi o zi intreaga.
  2. Faci solutia de marinat intr-un vas mare: 1 litru  apa, 500 ml de otet, 1 ceapa taiata in doua, 1 morcov, mult usturoi, sare, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de maghiran sau de menta, 2 foi de dafin, piper boabe. Folosesti marinata rece sau o fierbi 10 minute, apoi pui carnea in solutie calda.
  3. Pui carnea in zeama aceasta, o scoti dupa o zi, o stergi cu un prosop curat, o crestezi oblic si o impanezi cu slanina si usturoi. Freci carnea cu sare si cimbru si o pui in tava de friptura cu ulei si 1 cana de supa.
  4. Frigi carnea la foc tare 1 ora, apoi o intorci. Stropesti cu zeama in care se face. O scoti dupa 2 ore, o lasi sa se raceasca, apoi o tai felii.

Recomandari

Friptura sau Gratar