Friptura din muschi de cerb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura din muschi de cerb este considerata o delicatesa vanatoresca, fiind un preparat fin, cu arome intense.

Ingrediente

    • 1 muschi de cerb (1,5-2 kg)
    • 200 gr slanina
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 ceapa mare
    • cimbru
    • piper boabe
    • 2 linguri cu ulei
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingura cu faina
    • 175 gr smantana
    • 175 ml vin rosu
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Curatati carnea de impuritati si stergeti (fara sa spalati) pe toata suprafata cu un prosop inmuiat in tuica sau alcool alb.
  2. Taiati slanina betisoare subtiri, curatati usturoiul si taiati fiecare catel in doua. Impanati muschiul facand taieturi oblice in care puneti slanina sau usturoi.
  3. Curatati legumele: ceapa, morcovul, telina si patrunjelul, taiati betisoare si asezati-le in strat alternativ intr-o tava mare de friptura.
  4. Asezati carnea peste legume, condimentati cu sare, cimbru si piper boabe, turnati ulei si o cana cu apa.
  5. Puneti tava in cuptorul fierbinte 1 ora la foc potrivit, apoi intoarceti carnea, adaugati vinul si continuati frigerea la foc moale. Scoateti friptura pe platou, taiati felii subtiri.
  6. Pregatiti sosul: inmuiati untul, adaugati faina in ploaie, omogenizati si subtiati cu vin rosu pus in 2-3 reprize. Lasati sa fiarba incet 1/4 ora. Treceti legumele prin sita sau mixati, amestecati cu sosul de friptura si smantana.
  7. Serviti langa carnea peste care ati turnat sosul de vin rosu, cu paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar