Cupe de iaurt cu sos de afine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupele de iaurt cu sos de afine sunt desertul ideal si racoritor pentru zilele caniculare de vara.Este un desert rafinat care cucereste pe oricine

Ingrediente

    PENTRU CREMA:

    • 180 ml frisca lichida
    • 200 gr iaurt slab
    • 1 foaie de gelatina
    • 2 linguri de zahar

    PENTRU SOS:

    • 100 ml vin rosu
    • 259 gr afine
    • 1 lingura zahar
    • praf de scortisoara

    PENTRU DECOR:

    • afine

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca intr-un castron, iaurtul la temperatura camerei cu zaharul.inmoaie gelatina in apa rece, apoi stoarce-o bine si pune-o intr-o craticioara cu 1 lingura de frisca lichida si dizolv-o, la foc foarte mic.
  2. Toarna gelatina dizolvata in frisca lichida peste iaurt si amesteca. Bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o in compozitia cu iaurt, amestecand cu o lingura de de jos in sus ca amestecul sa nu se lase.
  3. Toarna amestecul obtinut in 4 forme  sferice si baga-le in frigider sa se intareasca, apoi transfera-le in congelator pentru 20 de minute.
  4. Intre timp, spala afinele, pune-le intr-o craticioara cu o lingura de zahar, peste care torni apoi vinul si putina scortisoara macinata. Fierbe totul la foc mic pana cand siropul se ingroasa.
  5. Scoate formele din congelator, rastoarna continutul pe farfurii si serveste-le decorate cu sosul de afine si cu fructe proaspete taiate jumatati.

Recomandari

Deserturi