Crema de vanilie cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta crema de vailie cu capsuni are un gust si mai bun daca este preparat cu o zi inaintea servirii.O puteti savura dupa amiaza in zilele calduroasa cand caldura va moleseste...acest deset va revigoreaza.

Ingrediente

    • 200 ml lapte dulce
    • 300 ml frisca lichida
    • 80 gr zahar
    • 6 galbenusuri
    • 2 batoane de vanilie
    • 300 gr capsuni
    • 8 linguri de zahar pentru caramel
    • 4 frunze de menta proaspata pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se bat bine cu mixerul frisca, lapetle, zaharul si galbenusurile. Batoanele de vanilie se taie pe lung, se razuie cu un cutit semintele si se pun in amestecul de frisca si se mai mixeaza putin.
  2. Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se distribuie in 4 cupe termorezistenete. Se toarna crema cu galbenusuri peste capsuni, lasandu-se cupele goale 1/4. Se asaza intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa si se baga in cuptorul incins pentru 40 de minute.
  3. Se scot din cuptor,se presara zaharul pentru caramel si se mai baga in cuptor pana cand se caramelizeaza zaharul.
  4. Se lasa sa se raceasca si inainte de a fi servite de decoreaza cu o frunza de menta proaspata.

Recomandari

Deserturi