Covrigei cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acesta reteta este perfecta pentru o gustare pentru copii sau de ce nu pentru dumneavoastra alaturi de o ceasca de ceai, dupa-amiaza.Este simpla si rapida astfel ca nu veti sta in bucatarie mai mult de 30 de minute.

Ingrediente

    • 210 gr unt
    • 280 gr faina
    • 100 gr migdale macinate
    • 3 galbenusuri
    • 100 gr ciocolata neagra rasa
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se amesteca faina cu untul moale, apoi se adauga treptat galbenusurile de ou. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga migdalele macinate si zahar, dupa gust.
  2. Se framanta aluatul pana  se nu se mai lipeste de marginile castronului, apoi se imparte in doua, Intr-o parte de aluat se adauga ciocolata rasa iar cealalta parte de aluat de lasa simpla.
  3. Se ruleaza suluri din ambele aluaturi si se desprinde cate o bucatica din care se fac covrigei. Unii covrigei vor fi albi, altii maronii cu ciocolata.
  4. Covrigeii se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins 10-15 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.

Recomandari

Deserturi