Salata de linte la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de linte la borcan este o salata care se poate consuma ca atare sau ca garnitura la friptura preferata.

Ingrediente

    • 500 gr linte
    • 3 cepe
    • 300 ml bulion
    • 2 foi de dafin
    • 3 morcovi
    • 4 catei de usturoi
    • 100 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Lintea se spala, se alege si se pune la fiert in apa rece cu sare, dupa cer se scurge intr-o sita.
  2. Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa toaca marunt.Intre timp, morcovii spalati si curatati se trec prin razatoarea mica. Apoi se preseaza sucul pe care il lasa si se adauga peste ceapa. Se adauga lintea si se lasa 5 minute sa se  caleasca impreuna.
  3. Se adauga bulionul, usturoiul intreg, foile de dafin si se lasa sa fiarba.
  4. Salata se pune calda in borcane, se astupa cu capac si se inveleste in paturi pana cand se racesc complet.

Recomandari

Conserve si Muraturi