Compot de struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strugurii pot sta la baza unui compot delicios, pe care il poti savura nu doar toamna, ci si in perioada de iarna. Astfel preparati, strugurii vor ramane intregi, pastrandu-si astfel si aroma.

Ingrediente

    •  2 kg boabe de struguri albi si roz de masa
    • zeama de lamaie
    • 1 kg zahar
    • 1 baton de scortisoara.

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg boabele de struguri mari, sanatoase, se spala si se asaza in borcane de 800 ml. Boabele se asaza dupa inspiratie, amestecate sau separate, dupa culori.
  2. Se adauga, la fiecare borcan 2 sau 3 linguri de zahar (in functie de preferinta), cate o bucatica de baton de scortisoara si o lingurita de zeama de lamaie. Se umplu borcanele cu apa si se infileteaza capacele.
  3. Se infasoara fiecare borcan in hartie si se pun la sterilizat intr-un vas mare cu apa rece. se fierb, la foc mic, 35 de minute din momentul in care apa din vasul mare incepe sa clocoteasca. Se lasa vasul la racit, apoi se scot borcanele de compot si se depoziteaza intr-un loc racoros, bine aerisit, pana in momentul consumarii.

Recomandari

Conserve si Muraturi