Compot de dovleac-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In anotimpul rece te poti bucura de savoarea fructelor cu ajutorul compoturilor. Poti incerca diverse combinatii de fructe si mirodenii. Compotul din dovleac este foarte aromat si potrivit pentru sezonul rece.

Ingrediente

    • 2 kg pulpa de dovleac
    • 1 kg zahar
    • 100 gr otet de mere
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 3 lamai
    • 3-4 cuisoare parfumate
    • 2 litri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se taie cubulete pulpa de dovleac, se asaza intr-un vas mai mare, se acopera cu apa rce si se adauga otetul de mere. Se acopera vasul cu un capac si se lasa 2-3 ore.
  2. Se prepara un sirop din 2 litri de apa si 1 kg de zahar, la care se adauga 3 lamai feliate, 3-4 cuisoare parfumate si 4 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca pana se topeste complet zaharul si se lasa sa fiarba 15 minute, dupa care se lasa siropul sa se raceasca.
  3. Se clatesc cuburile de dovleac sub jet de apa rece, se scurg bine, apoi se asaza in borcane potrivite ca marime si se umplu trei sferturi cu siropul racit si strecurat.
  4. Se pun borcanele la sterilizat intr-un vas mare, lasandu-le la fiert 25 de minute, la foc mic, din momentul in care apa din vas incepe sa clocoteasca. Borcanele de compot se scot din vas abia dupa ce se racesc complet si se depoziteaza in camara pana in momentul consumarii.

Recomandari

Conserve si Muraturi