- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de vanilie este un preparat pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 60 gr faina
- 100 gr zahar pudra
- vanilie
- 4 oua
- 2 albusuri
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se desface faina cu laptele intr-o cratita. Se pune vasul pe foc mic, se adauga zaharul si vanilia, amestecand continuu. Dupa ce a dat in cateva clocote, se pune untul, se amesteca si se da deoparte. Cand s-a racit, se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare.
- Se bat albusurile spuma si se inglobeaza in compozitie, amestecand cu o spatula de lemn de sus in jos, apoi se toarna intr-o forma tapetata. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu timp de 25 de minute. Se serveste fierbinte.