Jambon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jambonul este un aperitiv foarte gustos, iar daca aveti ocazia sa il preparati dvs atunci cu siguranta va fi foarte bun.

Ingrediente

    • 1 picior de porc
    • sare
    • silitra
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata grasimea de pe pulpa din spate a porcului, iar carnea se zvanta la rece 3-4 zile. Se pune apoi intr-un vas de lemn si peste ea se toarna o saramura pregatita astfel: la 10 litri apa - 700 gr sare mare, 30 g silitra, 300 g zahar.
  2. Saramura se fierbe, se strecoara si se pune calduta peste carnea care a fost sarata in prealabil cu acelasi amestec. Carnea se tine in vasul de lemn 6-7 zile inainte de a se turna apa sarata peste ea.
  3. Se acopera carnea cu apa sarata, se pune deasupra o greutate, se intoarce des, iar dupa 3 saptamani se scoate, se zvanta la aer rece si se pune la fum rece timp de 2-3 zile.
  4. Jambonul se serveste la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca un fel de mancare (cand e servit cu legume sau branzeturi).

Recomandari

Paine umpluta cu carne si jambon

Painea umpluta cu carne si jambon este apertivul perfect pentru o dupa amiaza placuta alaturi de prieteni.

30 min
4 servings

Crochete cu jambon si carne de vaca

Crochetele cu jambon si carne de vaca sunt delicioase daca sunt servite la micul dejun a doua zi sau de ce nu ca aperitiv la o cina alaturi de cei dragi.

30 min
4 servings

Jambon fiert in vin

Jambonul fiert in vin este un aperitiv delicios si aromat, mai ales daca il si afumati putin.

30 min
4 servings

Jambon de porc

Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.

30 min
4 servings

Pasta de sunca

Pasta de sunca este o pasta delicioasa, preferata cel mai mult de copii.

30 min
4 servings

Aperitive